Wie zijn wij?

Het concertkoor N.S.F. heeft een lange geschiedenis (zie: Historie) en zich onder de bezielende leiding van dirigent Joop van Goozen inmiddels ontwikkeld tot een concertkoor. We zingen uiteenlopend klassiek repertoire: van Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Joseph Haydn, Franz Schubert tot en met Edward Elgar, Arvo Pärt en Ariel Ramirez.

Veel leden zijn langer dan vijf, tien, ja zelfs langer dan vijfentwintig jaar lid. Dat zegt iets over de warme en sociale sfeer in het koor. We organiseren een paar keer per jaar een loterij waarvan de opbrengst voor het koor is. Er wordt jaarlijks een koordag georganiseerd voor alle leden. En er is vanzelfsprekend aandacht voor zieken en jubilarissen.

Wij repeteren met onze dirigent Joop van Goozen elke donderdagavond om 20.00 uur in De Morgenster, Seinstraat 2 te Hilversum. Wij worden dan begeleid door onze vaste pianiste Annemieke Jussen.

"Met erg veel plezier zing ik op dit koor. Wanneer de repertoire keuze mij wat minder aanspreekt, zijn alle repetities toch ook dan een moment om mijn hoofd leeg te maken. Onze dirigent brengt ons koor op een niveau dat mij enorm aanspreekt. Hij haalt het maximaal haalbare uit ons op een prettige manier. De concerten worden logistiek tot in de puntjes voorbereid door het bestuur. Ik ben blij dat het N.S.F. koor op mijn pad kwam!" 

Nostros Sonitus Faciamus

© Concertkoor N.S.F.