NIEUWS

Nieuwe dirigent voor Concertkoor N.S.F.!


Hilversums Concertkoor N.S.F. heeft nieuwe dirigent: Tineke Wonderman


Uit de Gooi en Eembode van donderdag 11 jan 2024


HILVERSUM - Het Hilversums Concertkoor N.S.F. heeft voor het eerst sinds lange tijd weer een vrouw als dirigent. Tineke Wonderman is de opvolger van Joop van Goozen, die twintig jaar lang het koor enthousiast en succesvol dirigeerde en eind vorig jaar stopte. “Ik heb er enorm veel zin in”, aldus de nieuwe dirigent. 


De Hilversumse Tineke Wonderman heeft met haar 35 jaar al voor heel wat koren gestaan. Zo was ze meer dan tien jaar dirigent van Kleinkoor Vivace te Meppel, dirigeerde ze enkele jaren een gospelkoor in Enumatil en leidde ze het COV Deo Cantemus in Hoogeveen. 


Nadat Wonderman een jaar geleden tijdelijk met dirigeren stopte, werd het tijd om het weer op te gaan pakken. “En precies op dat moment werd ik via via getipt dat er een vacature was bij dit koor”, vertelt Wonderman. Nota bene in haar woonplaats Hilversum en ook nog bij een zeer trouw koor. “Het koor heeft zeer betrokken leden. Dat is ook wel een van de punten waarom ik voor dit koor wil staan en voor dit koor heb gekozen.” 


Maar er waren meer gegadigden, dus het was nog best even spannend. Uiteindelijk is Wonderman tot de nieuwe dirigent gekozen. Donderdag 18 januari start ze bij het koor. De Hilversumse is pas de tweede vrouwelijke dirigent (Harriette Warms was in 1996 en 1997 de eerste) en in de tachtig jaar lange geschiedenis van het koor de jongste. 


Wonderman is zelf ook actief als sopraan en als docent muziek aan het Comenius College. “Van mavo 1 tot en met vwo 6. Dus van de kinderen die moeten, tot en met de kinderen die voor muziek hebben gekozen. Ik vind het allemaal even leuk.”
De Coronapandemie is van grote invloed geweest op het ledenaantal.

Daardoor is ons koor ook op zoek naar nieuwe leden. 

Alle informatie hierover vind je op deze site. 

Ook over de concerten die wij tot nu toe gegeven hebben..


Je bent van harte welkom!

Nostros Sonitus Faciamus

© Concertkoor N.S.F.