Dirigent Joop van Goozen

Sinds 2003 is Joop van Goozen onze enthousiaste dirigent. Hij studeerde orgel bij Jacques van Oortmerssen en clavecimbel bij Ton Koopman aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Later behaalde hij zijn diploma koordirectie bijHarold Lenselink aan het conservatorium in Alkmaar.

Joop van Goozen won prijzen op de internationale orgelconcoursen in Nijmegen (1986) en Roeselare (1989). Van 1990 tot 2010 was hij de bespeler van het 31-toonsorgel in het Teylers Museum, Haarlem (vanaf 2009 in het Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam). In 2000 nam hij, in samenwerking met de Stichting Huyghens-Fokker een CD op met 31-toonsmuziek, speciaal voor dit unieke instrument gecomponeerd.

Momenteel dirigeert Joop verschillende koren. Naast het Concertkoor N.S.F. staat hij voor het Kamerkoor Sola Re Sonare, dat hij zelf oprichtte, en het Kamerkoor Zutphen. Tevens is hij als cantor-organist / dirigent verbonden aan de Remigius kerk in Steenderen.

Zijn belangstelling gaat uit naar alle stijlperioden in de (klassieke) muziek. Hij houdt zich naast het gewone koor repertoire ook intensief bezig met eigentijdse muziek en bracht werken in première van gerenommeerde componisten waaronder: Peter Schat, Jos Zwaanenburg, Willem Wander van Nieuwkerk en Guus Janssen.

Ook graaft hij graag in archieven op zoek naar vergeten partituren. Zo stuitte hij op koorwerken van o.a. Padbrué, van den Sigtenhorst Meyer, de Franse componist George Alary en de Italiaan Enrico Bossi. 

Nostros Sonitus Faciamus

© Concertkoor N.S.F.